Սարերի գարունը մեկ գավաթի մեջ
facebook share
 
green tea  
 

Մասուրի թեյ


Մասուրի թեյ


Լեռնային
խառնուրդ



Ուրցի թեյ


Ուրցի և Մոշի
տերևների թեյ



Դաղձի թեյ


Նռնածաղկով թեյ


Հումքը հավաքված է Հայաստանի էկոլոգիապես մաքուր բարձրադիր լեռնային շրջաններից: Այն մշակված է ավանդական եղանակով` առանց քիմիական միջամտության:

Պատրաստման եղանակը`

մեկ գավաթի համար օգտագործել մեկ թեյի փաթեթիկ:

Թրմել 7-10 րոպե:

Բաղադրությունը` մանրացրած Մասուր:

Մասուրը լայնորեն տարածված է ողջ Հայաստանում:

Գոյություն ունի մասուրի ավելի քան 32 տեսակ և դրանք բոլորը կարելի է օգտագործել բժշկական նպատակներով: Մասուրի թեյը ամենապարզ, միևնույն ժամանակ ամենաառողջարար խմիչքներից մեկն է:

Մասուրի թեյը շատ ընդունված է հայերի մոտ: Այն ունի թթու, մի փոքր տտիպ համ: Մասուրի ամբողջական պտուղներից թունդ և համեղ թեյ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր կլինի այն թրմել առնվազն 7-8 ժամ: Սակայն մեր մանրացրած եւ մշակած մասուրի թեյի պարագայում 10-15 րոպեն բավական կլինի:

Թեյի համը և գույնը լավացնելու համար, մասուրը հաճախ խառնում են տարբեր տեսակի բուսական թեյերի հետ:

Մեկ գավաթ Մասուրի թունդ թեյը պարունակում է ավելի շատ վիտամին C, քան տասներկու նարինջը: Խմելով օրական 2-3 բաժակ մի փոքր մեղրով քաղցրացրած Մասուրի թեյ, դուք ձեռք եք բերում սքանչելի միջոց մրսածության և ջերմի դեմ:

Ապացուցված է Մասուրի թեյի արյունը մաքրող, գլխացավերն ու գլխապտույտները թեթևացնող ազդեցությունը: Մասուրը կարգավորում է անոթների և երակների աշխատանքը և ապահովում արյան ավելի լավ շրջանառություն:

Ամռանը Մասուրի թեյը գերազանց թարմացնող և վերականգնող խմիչք է:

 
   
 
Copyright © 2009 - 2014 mountaintea.am